Vliegen naar Antalya

Zo’n 98% van alle Nederlandse toeristen die Antalya bezoekt die arriveert met het vliegtuig op Antalya Airport. Een klein deel komt met een cruiseboot aan op de cruisehaven van Antalya. Een veel kleiner deel arriveert over de weg in Antalya. Vaak zijn ze dan afkomstig uit andere Turkse steden waar ze op aangevlogen zijn. De autorit van Nederland naar Antalya wordt weinig gemaakt omdat dit een lange reis is. De afstand van ongeveer 3500 kilometer neemt tenminste 35 tot 40 uur in beslag exclusief pauzes en wachttijden bij grensovergangen.

Vanuit Nederland naar Antalya vliegen

Vanuit Nederland kun je met maar liefst vijf verschillende luchtvaartmaatschappijen naar het internationale vliegveld van Antalya vliegen. In het zomerseizoen (eind april tot eind oktober) vliegen Transavia, TUIfly, Corendon, Sun Express en Pegasus Airlines tussen Nederland en Antalya Airport. De meeste vluchten vertrekken vanuit Amsterdam, maar je kunt ook vanuit Eindhoven, Groningen en Rotterdam naar Antalya vliegen. Als je in het winterseizoen naar Antalya wilt vliegen dan ben je aangewezen op vluchten met een overstap. Dit is meestal in Istanbul.

Vanuit Nederland naar Antalya vliegen

Vliegen vanaf Antwerpen

Wil je de drukte van Schiphol vermijden? Gelukkig kan dat op verschillende manieren. Je kon al vakanties naar Antalya en Lara boeken met vertrek vanaf regionale luchthavens zoals Eindhoven. Vanaf deze zomer biedt TUI ook vakanties en vluchten naar Antalya aan vanaf Antwerpen. De internationale luchthaven van Antwerpen is kleinschalig en daardoor ideaal om relaxed op vakantie te gaan zonder de stress of je wel op tijd door de bagageafgifte en de security check bent.

>> bekijk Antalya & Lara vakanties met vertrek vanaf Antwerpen

Vluchtduur

De totale vluchtduur naar het internationale vliegveld van Antalya is mede afhankelijk van de luchthaven van vertrek en de door de luchtverkeersleiding toegewezen route. Een rechtstreekse vlucht vanuit Nederland of België richting Antalya duurt gemiddeld 3:15 tot 3:50 uur. De terugweg kan iets langer duren vanwege tegenwind op vluchthoogte.

Goedkope vliegtickets naar Antalya

Voor vliegtickets naar Antalya geldt dat je vaak beter vroeg kunt boeken om de beste prijzen te krijgen. Dat is zeker het geval als je in de drukste maanden naar Antalya wilt vliegen. Toeristen die pakketreizen boeken (vlucht + transfer + hotel) die moeten er rekening mee houden dat de prijs van hun vakantie ook deels bepaald wordt door de actuele vliegticketprijzen. Op het moment dat het aantal beschikbare vliegtuigstoelen afneemt, stijgen de prijzen meestal. Als je vroeg boekt dan heb je vaak ook nog het voordeel dat er vroegboekkortingen weggegeven worden.

De grootste kans op goedkope vliegtickets heb je aan het begin en het einde van het seizoen. Je moet dan wel buiten de schoolvakanties reizen. Zo zijn de tickets in de weken na de meivakantie vaak wat goedkoper en kun je ook voor eind oktober nog leuke vliegtarieven vinden voor Antalya, mits jouw reisdata niet gelijk vallen met de herfstvakanties van de Nederlandse scholen.

Aanbieders als bijvoorbeeld Transavia hebben vaak goede aanbiedingen voor vliegtickets naar Antalya.

Antalya Havalimanı

Antalya Havalimanı

De luchthaven van Antalya behoort tot de drukste vliegvelden van Turkije. Jaarlijks verwerkt het vliegveld zo’n dertig miljoen passagiers. Ongeveer driekwart van de passagiers komt van een bestemming buiten Turkije, de rest komt van andere luchthavens in Turkije. De luchthaven heeft drie terminals, waarvan twee internationale terminals.

Hoewel Antalya Havalimanı een drukke luchthaven is, is het hier minder chaotisch dan je zou verwachten. Zelfs in de drukste maanden merk je dat de stroom aan passagiers goed verwerkt wordt. Hiermee onderscheidt het vliegveld zich van andere drukke vakantievliegvelden zoals die van Heraklion (Kreta, Griekenland). De moderne internationale terminals zijn van alle gemakken voorzien die je van een hedendaagse luchthaven mag verwachten.

Antalya Havalimanı

Transfers

Het gros van de toeristen die naar Antalya reist die heeft een pakketreis geboekt waar de transfer bij inbegrepen is. Na aankomst op het vliegveld ga je door de paspoortcontrole, haal je je bagage op van de bagageband en ga je via de douane naar buiten. Daar wachten de vertegenwoordigers van de reisorganisaties je op. Zij zullen je de weg wijzen naar de transferbus of taxi die iets verderop klaar staat. Eenvoudiger kan het niet.

Mocht je geen transfer geregeld hebben dan heb je verschillende opties om naar Antalya te reizen. je kunt ervoor kiezen om een auto te huren. Op Antalya Airport zijn verschillende autoverhuurbedrijven gevestigd. Het goedkoopste is vaak om vooraf je huurauto te reserveren. Dat kan heel goed vanuit Nederland, bijvoorbeeld bij Easyterra die meteen de autohuurprijzen van de verschillende verhuurders met elkaar vergelijkt.

Heb je geen huurauto nodig dan kun je per bus en/of taxi naar Antalya (of Lara) reizen. De afstand tot het centrum van Antalya bedraagt ongeveer 15 kilometer, waar je 25 tot 30 minuten over doet. Naar Lara reis je in tien tot 20 minuten, afhankelijk waar je moet zijn. Konyaalti Beach ligt aan de andere kant van Antalya, waardoor de reistijd al snel oploopt tot zo’n drie kwartier. Reken voor een taxirit naar Lara op 12 tot 18 euro, een rit naar het centrum op 15 tot 20 euro en een rit naar Konyaalti op 22 tot 33 euro.

De goedkoopste manier om in het centrum van Antalya te geraken is per bus. Bus 600 vertrekt vanaf Terminal 1 en de Domestic Terminal. Je kunt voor het centrum het beste uitstappen bij de halte ‘Yener Ulusoy’. Van daaruit kun je het laatste stukje per taxi doen. Mocht je licht bepakt zijn dan is het echter ook prima te voet te doen. Reken dan op een afstand van zo’n anderhalve kilometer (15 tot 20 minuten lopen).

huurauto